Linnanrauniointie 634, 21620 Kuusisto

Kahvila

Vierailukeskuksen kahvilassa on tarjolla aina paikan päällä valmistettuja korvapuusteja ja sesongin ajan piirakoita (raparperi/mustikka). Ja tietenkin tarjolla on myös piispanmunkkeja. Suolaista haluavalle valmistamme herkulliset toastit. Jäätelövalikoimaan on myös panostettu. Valikoimassa on myös laktoosittomia ja vegaaneja vaihtoehtoja. Koirat ovat tervetulleita kahvilaan (kissakin pääsee sisään).

Vi tjänar även på svenska och i utställningslokalen är en del av materialet även på svenska.

Keramiikkaa ja käsitöitä

Kahvilasta löytyy tuliaiseksi tai omaan kotiin vietäväksi paikallista käsintehtyä keramiikkaa ja käsitöitä. Valikoima ulottuu tarjoiluastioista kissojen kautta naisten kännykkälaukkuihin. Tuotteet ovat uniikkeja.

Kausituotteena myymme kaikille Kaarinaa diggaaville (Tikli on Kaarinan kaupungin nimikkolintu) ja lintuharrastajille hyvin kädessä istuvan ja pesukonekäytön kestävän Tiklimukin. Kyllä tuosta kelpaa kahvit lintutornilla hörpätä. Tiklimukeja on myynnissä rajattu määrä.
14€/kpl

VR-esitykset​

Koe piispanlinna vuonna 1522 virtuaalilaseilla. Keskiaikaisen heinäkärryn kyydissä tutustutaan linnaan niin ulkoa- kuin sisältä. Lisäksi on tarjolla esitys keskiaikaisista hirviöistä. Saa kirkua. Esityksissä on kokemuksen myötä tulleet alaikärajat 7 ja 12 vuotta niiden katsomisille.

HUOMIO
Koska VR-laseilla katsotaan lähelle, kannattaa mukaan ottaa lukulasit, jos niitä tarvitsee muutenkin lukiessa. VR-lasien sisään mahtuu kohtuukokoisen silmälasit.

Jos meno alkaa hirvittää (esimerkiksi on korkeanpaikan kammoa), kannattaa muistaa, että todellisuudessa ollaan paikoillaan. Silmien laitto kiinni vie tunteen heti pois (tämä keino ei auta Linnanmäen vuoristoradassa).

Jos tulette isommalla joukolla, kannattaa soittaa 041-5354433 etukäteen ja varata aika esityksille. Ajoittain VR-asemalla on ruuhkaa.

Näyttelyt​

Alakerran ilmaisessa näyttelyssä pääsee ihastelemaan katolilaisten piispojen vaakunoita ja vanhoja valokuvia piispanlinnan raunioista. Lisäksi voi perehtyä Arvid Kurjen elämänkertaan (FIN/SWE).

Yläkerran maksulliset näyttelytilat (5€ aikuiset) on kokonaan uudistettu kaudelle 2024. Esillä on monenlaista tietämystä keskiajasta. Linnut ovat saaneet erikoishuomion näyttelyssä.
● Kuusiston piispanlinna, linnasta raunioiksi elokuva
● sään ennustaminen keskiajalla
● sairaudet keskiajalla
● sairauksien hoito keskiajalla (sisältää yrtit)
● legenda piispan kastelähteestä
● tiesitkö keskiajasta, ruoka-, eläin- ja lintutietoa
● piispanlinnan suojaisa sijainti
● karttoja eri vuosisadoilta
● katoliset pyhimykset kuntavaakunoissa
● abrahamilaiset uskonnot

Kuusiston piispanlinna, linnasta raunioiksi

Yläkerran näyttelytiloissa esitetään 16 minuuttia pitkää elokuvaa, jossa kerrotaan koko piispanlinnan historia käyttäen hyväksi linnasta tehtyä virtuaalimallia. Esitys antaa vastauksen kävijöiden yleisimpään esittämään kysymykseen: miltä linna on aikoinaan näyttänyt. Elokuvan jälkeen katsoo olemassa olevia raunioita aivan uusin silmin.

AUKIOLOAJAT KAUDELLA 2024

2.6-31.6 la-su klo 11-18

1.7-11.8 joka päivä klo 11-18

17.8-25.8 la-su klo 11-18

Lisäksi olemme auki, kun alueella on ulkopuolisten tahojen järjestämiä tapahtumia. Tilauksesta olemme auki myös ryhmille. Ole yhteydessä 041-5354433. Ja jos hyvät kelit yllättävät, niin voimme olla auki muinakin aikoina…