Linnanrauniointie 634, 21620 Kuusisto

Kahvila

Vierailukeskuksen kahvilassa on tarjolla aina paikan päällä valmistettuja korvapuusteja ja sesongin ajan piirakoita (raparperi/mustikka). Ja tietenkin tarjolla on myös piispanmunkkeja. Suolaista haluavalle valmistamme herkulliset toastit. Jäätelövalikoimaan on myös panostettu. Valikoimassa on myös laktoosittomia ja vegaaneja vaihtoehtoja. Koirat ovat tervetulleita kahvilaan.

Vi tjänar även på svenska och i utställningslokalen är materialet även på svenska.

Kahvilassa on esillä Kaarinassa tehtyä keramiikkaa. Täältä löytyvät kotiintulijaiset, on sitten kissan tai tarjoilulautasen tarvetta.

VR-esitykset​

Koe piispanlinna vuonna 1522 virtuaalilaseilla. Keskiaikaisen heinäkärryn kyydissä tutustutaan linnaan niin ulkoa- kuin sisältä. Lisäksi on tarjolla esitys keskiaikaisista hirviöistä. Saa kirkua.

Näyttelytilat​

Yläkerran näyttelytilassa esitellään mm keskiajalla käytössä olevia kasveja ja näytetään valokuvia linnasta sen esiin kaivamisen jälkeen. Viimeisen katolisen piispan Arvid Kurjen elämään pääsee myös syventymään hänestä tehdystä esitemateriaalin avulla. Alakerrassa on esillä keskiaikaisten piispojen vaakunanäyttely.

Kuusiston piispanlinna, linnasta raunioiksi

Näyttelytiloissa pääsee katsomaan 16 minuuttia pitkän elokuvan, jossa kerrotaan koko piispanlinnan historia käyttäen hyväksi linnasta tehtyä virtuaalimallia. Elokuvan jälkeen katsoo olemassa olevia raunioita aivan uusin silmin.

Vierailukeskuksen kausi 2023 on päättynyt.

Avaamme vierailukeskuksen taas 2024 kesällä.