Stagetv​

Teattereihin

StageTV​

StageTV on ohjelmisto, joka mahdollistaa esityksen tekstityksen eri kielille. Esimerkiksi kaksikielisillä alueilla saadaan esityksen puheet tekstitettyä ruotsinkielisiksi. Tekstitysten lisäksi näytölle voidaan ajaa kuvia ja jopa videoita. Jos näyttelijät esittävät todellisia ihmisiä, voidaan näytölle tuoda esiin näyteltävien alkuperäiset valokuvat. Esityksen alussa voidaan ohjata sammuttamaan puhelimet. Väliaikana kannattaa ilmoittaa väliajan kesto ja teatterilla oleva väliaikatarjoilu. Ja tietenkin esityksen lopussa toivottaa katsojat tervetulleeksi uudestaan teatteriin. Ohjelmistolla voidaan ajaa myös äänitiedostoja. Jos näyttelyssä esimerkiksi puhelin soi, voi äänen ohjaus tulla StageTV:n kautta.

StageTV:n avulla parannetaan katsojan teatterikokemusta ja voidaan palvella paremmin eri kieliryhmiä.

Laitteisto + StageTV

Helposti käyttöön​

Laitteisto

Tekniikkatilaan tarvitaan Windows-pohjainen tietokone, joka yhdistetään HDMI-kaapelilla näyttämörakenteisiin kiinnitettyyn näyttöön/televisioon. Pitkät HDMI-kaapelit (>10m) tulee olla varustettuja välivahvistimilla, jolloin data siirtyy ilman häiriöitä. Näytöksi soveltuu hyvin nykyaikainen televisio, joka kykenee näyttämään FullHD resoluutiota 1920×1080. Näytön minimikoko on käytännössä 50″.

Asetukset

Datatiedostossa voidaan määrittää tekstien merkkilajit, koot ja värit.​ Tekstitykseen saadaan määritettyä taukoja, jolloin näytön saa tyhjennettyä kohdisssa, joissa tekstityksille ei ole tarvetta. Datatiedostoa on helppo muokata, jos vaikka teatteriesityksen harjoituksien edetessä käsikirjoitukseen tehdään muutoksia.

Configurointi

Ohjelman konfiguroinnissa voidaan näytön pohjaväri muuttaa halutuksia. Musta tai valkoinen ei aina ole se paras vaihtoehto. Tekstityksen poiston voi määrittää haluttaessa aikaperusteiseksi, jolloin yhden näytön tekstitys tyhjenee automaattisesti sen sisältämän tekstimäärän mukaan.

Lisenssi

Ohjelmiston hinta on 129€, jolla teatteri saa ohjelmasta lisenssin käyttöön. Tämän jälkeen teatteri voi hyödyntää ohjelmistoa kaikissa teatteriesityksissä. Kokonaiskustannuksen takia ohjelmistoa voi suositella myös kesä- ja harrasteteattereiden käyttöön. Ohjelmisto toimitetaan USB-muistitikulla.

Tilaukset +358 41 535 4433​